Geloren - kloubní výživa pro psy

Dopřejte si luxusní čokoládové dezerty

3.1.2017
Foto: rohlik.cz

Kdo by nemiloval čokoládu? Vyzkoušejte výborné a jednoduché recepty, které si okamžitě oblíbíte. Překvapte čokoládovými dezerty rodinu a své blízké. Připravte čokoládové řezy plněné tvarohem nebo čokoládový fondán s lentilkami a zakysanou smetanou.

Čokoládové řezy plněné tvarohem

Potřebujete:

na náplň:

500 g měkkého tvarohu

130 g cukru

na ořechový posyp:

2 hrnky nasekaných vlašských ořechů

110 g cukru

na těsto:

3 hrnky hladké mouky

2 hrnky cukru

6 lžic kakaa

2 lžičky prášku do pečiva a lžičku sody

2 hrnky studené vody

180 ml oleje

2 lžíce octa

2 lžičky vanilkového aroma

Postup:

Předehřejete troubu na 180 °C a vymažte hluboký plech. Připravte si ořechový posyp. Ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte s cukrem. Odložte zatím stranou. Na tvarohovou náplň vyšlehejte tvaroh a cukr dohladka, přidejte vejce a sůl. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Ve středně velké míse smíchejte vodu, rostlinný olej, ocet a vanilkové aroma. Nalijte přes suché přísady a řádně smíchejte do těsta.

Polovinu čokoládového těsta nalijte na dno připraveného, vymazaného plechu a řádně rozprostřete. Na čokoládovou vrstvu co nejrovnoměrněji nalijete tvarohovou náplň. Už ji neuhlazujte a nerozprostírejte, aby se nepromíchala s čokoládovým těstem. Na náplň přijde zbytek čokoládového těsta. Povrch posypte ořechy smíchanými s cukrem. Koláč pečte zhruba 35 minut.

https://recepty.rohlik.cz/2155-cokoladove-rezy-plnene-tvarohem

Čokoládový fondán s lentilkovou zakysanou smetanou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g hořké čokolády

200 g másla

110 g hladké mouky

200 g cukru krupice

kelímek zakysané smetany

balení lentilek

moučkový cukr

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a vymíchejte do hladké lesklé hmoty. V misce smíchejte cukr s moukou, kterou postupně přisypete do čokolády smíchané s vejci. Do šesti vymazaných a moukou vysypaných formiček nalijte těsto a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. V troubě pečte zhruba deset minut. Okraje by měly být upečené, ale střed stále tekutý. Hotové fondány nechte minutu odležet a poté vyklepněte na talíř a ještě horké podávejte se zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s lentilkami. Nakonec můžete ozdobit snítkou máty a posypat moučkovým cukrem.

https://recepty.rohlik.cz/2097-cokoladovy-fondant-s-lentilkovou-zakysanou-smetanou

Kterou z těchto hříšných dobrot vyzkoušíte?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook