Geloren - kloubní výživa pro psy

Co vařit, když je málo času – těstoviny

4.1.2016
Těstoviny Aglio olio

Opět máte za sebou náročný den a nechce se vám vařit nic náročného? Ve spíži určitě máte těstoviny a k nim pár základních surovin. Podívejte se s námi na výborné a jednoduché recepty na dobroty, které budete mít za okamžik hotové.

Těstoviny Aglio Olio

Potřebujete:

4 stroužky česneku

balíček kvalitních těstovin (špagety, tagliatelle nebo jiné)

7 lžic olivového oleje

špetku chilli

parmezán (nebo sýr Gran Moravia)

Postup:

Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny. Nezapomeňte ji osolit. Než voda začne vřít, rozmačkejte si nebo nastrouhejte česnek. Ten nasypte do pánve, přilijte olivový olej a přidejte špetku chilli. Na mírném ohni všechno opečte a česnek nechte zhruba 4 minuty péct dozlatova. Poté odstavte z ohně. Ve vroucí vodě uvařte těstoviny na skus, tedy „al dente“. Ty poté sceďte a smíchejte na pánvi s česnekovou směsí. Mírně posypte parmezánem a můžete podávat. Výborným doplňkem je sklenka vína.

Těstoviny s houbovou omáčkou

Potřebujete:

jakýkoliv balíček těstovin (penne, vrutky, špagety a jiné)

centimetrový proužek másla

lžíci oleje

Těstoviny s houbami

Foto: pinterest.com

1 cibuli

česnek

500 g pokrájených hub

200 g kuřecích prsou

1 smetanu na vaření

lžíci hladké mouky

grilovací koření

kmín

sůl a pepř

Postup:

Nejprve ve větším hrnci uvařte těstoviny, vodu nezapomeňte dostatečně osolit. Ihned po uvaření těstoviny sceďte. Větší pánev zahřejte na středním ohni, přidejte máslo a olej. Na pánvi restujte cibuli na kostičky a česnek. Poté přidejte kuřecí maso nakrájené na kostičky. Přidejte sůl, pepř a špetku grilovacího koření. Jakmile je maso s cibulí opečené, přidejte houby a špetku kmínu. Znovu orestujte a poté poprašte hladkou moukou. Zalijte hrnkem vody nebo vývaru a nechte dusit. Po 8 minutách můžete přidat smetanu a pořádně promíchat. Podle chutí dosolte a opepřete. Podávejte na těstovinách. Můžete ozdobit snítkem petrželky.

Špagety Carbonara

Potřebujete:

Špagety Carbonara

Foto: pinterest.com

1 balení špaget

200 g pancetty

100 g parmezánu

4 žloutky

olivový olej

čerstvě mletý pepř

Postup:

Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu a špagety vařte zhruba 10 minut. Mezitím si nakrájejte pancettu na proužky. Rozpalte pánev s kapkou oleje. Stačí opravdu kapka, protože z pancetty se vypeče dost špeku. Restujte do křupava. Do mísy vyklepněte žloutky z vajec a přistrouhejte parmezán, důkladně směs promíchejte a opepřete. Z hotových těstovin odeberte hrnek vody, ve které se vařily, a poté je slijte. Pancettu dejte k pastě a se slaninou ji promíchejte. Přidejte vejce se sýrem a přilijte horkou vodu z těstovin. Míchejte a uvidíte, jak bude vznikat krásná lesklá omáčka. Těstoviny servírujte na hluboký talíř a před podáváním je ještě hodně posypte mletým pepřem. Zároveň dejte na stůl parmezán a struhadlo, aby si každý mohl sýr dle chuti přistrouhat.

Které z těchto rychle uvařených a chutných pokrmů už jste vyzkoušeli?

Michaela Michalíková

 

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook