Geloren - kloubní výživa pro psy

Co vařit, když je málo času – kuřecí maso

26.2.2016
Foto: rohlik.cz

Chcete uvařit vydatný oběd nebo chutnou večeři? Není nic jednoduššího než vzít celé kuře, které okořeníte a dáte péct do trouby. Pokud ale toužíte po něčem neobvyklém, a přesto stejně chutném, vyzkoušejte kuřecí kousky na medu a rozmarýnu, kuřecí maso s česnekem nebo smetanovou omáčkou.

Kuřecí kousky na medu a rozmarýnu

Potřebujete:       

2 balení kuřecích stehen

sůl a pepř

3 lžíce oleje

lžičku plnotučné hořčice

lžičku medu

čerstvý rozmarýn

citron na zakápnutí

Postup:

Troubu si předehřejte na 190 °C. Maso ze všech stran osolte a opepřete. V misce smíchejte hořčici, olej a med s několika kapkami citrónové šťávy. Kousky rozložte do zapékací misky, podlijte trochou vody a pomažte seshora medovou marinádou. Zasypte čerstvým nebo sušeným rozmarýnem a dejte péct dozlatova. Pokud by se maso peklo shora příliš rychle, přikryjte ho během pečení alobalem a teplotu o něco snižte. Maso podávejte s bramborovou kaší, rýží, pečenou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Kuřecí kousky s česnekovým dipem

Potřebujete:

Kuřecí s česnekem

Foto: rohlik.cz

400 g kuřecích prsních řízků

olej na marinádu

3 lžíce teriyaki omáčky

lžičku medu

nasekané lístky šalvěje

na dip:

1 zakysanou smetanu

1 stroužek česneku

sůl a pepř

nasekanou petrželku

Postup:

Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí úzké plátky. Osolte je z obou stran. V misce smíchejte olej s teriyaki omáčkou a lžičkou medu. Prsa nechte v marinádě alespoň půl hodiny. Potom je vyjměte, napíchejte na kovové špejle jako harmoniku a opečte na pánvi. Hotové kuřecí kousky zasypte čerstvě nasekanými bylinkami. Připravte si také česnekový dip. Zakysanou smetanu smíchejte se solí, pepřem a jedním prolisovaným stroužkem česneku. Vmíchejte nasekané bylinky a můžete servírovat.

Kuřecí prsa ve smetanové omáčce

Potřebujete:

Kuře ve smetaně

Foto: rohlik.cz

1 balení kuřecích prsíček

sůl a pepř

lžíci oleje

500 ml kuřecího vývaru

2 lžíce limetkové šťávy

1 cibuli

Postup:

Troubu předehřejte na 190 °C. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Ve větší pánvi, ideálně takové, kterou můžete dát to trouby, rozehřejte olej a osmahněte kuře z obou stran dozlatova, tedy cca 7 až 10 minut z každé strany. Opečené kuře vyndejte z pánve na talíř a přikryjte alobalem, abyste ho udrželi teplé. Do pánve přidejte kuřecí vývar, limetkovou šťávu, cibuli, koriandr a papriku. Přiveďte k mírnému varu na středním stupni a řádně míchejte. Poté vmíchejte smetanu a máslo a dochuťte solí i pepřem. Do omáčky vložte osmažené kuře a dejte zapéct do trouby na dalších zhruba 10 minut. Podávejte například s rýží, fazolovými lusky nebo uvařenou zeleninou.

Jak často vaříte kuřecí maso a jaký je váš nejoblíbenější recept s drůbeží?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook