Geloren - kloubní výživa pro psy

Chutné dezerty z ostružin

9.8.2016
Foto: pinterest.com

Ostružiny patří mezi oblíbené ovoce, které můžeme bez problémů pěstovat na vlastní zahrádce. Obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Čím sytější mají barvu, tím více užitečných látek obsahují. Ostružiny pomáhají regenerovat tělo, působí jako prevence proti rakovině a obsahují snadno stravitelné cukry a velké množství vody, jsou tedy skvělým doplňkem při hubnutí.

Ostružinové tiramisu

Potřebujete:

250 g ostružin

400 g mascarpone

50 g cukrářských piškotů

100 g moučkového cukru

20 ml amaretta nebo brandy

100 ml silné kávy

3 žloutky

kakao

Postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Smíchejte s mascarpone, aby vznikl hladký krém. Kávu smíchejte s alkoholem a nalijte na piškoty. Do každé misky rozložte na dno piškoty, poté potřete krémem, pokryjte ostružinami, zopakujte vrstvu krému, vrstvu ostružin… Vrchní část by měla být z krému. Tu posypte kakaem a nechte vychladit.

Ostružinový koláč

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete:

2 až 3 hrnky ostružin

hrnek celozrnné nebo hladké mouky

hrnek třtinového cukru

hrnek oleje

hrnek mléka

1 prášek do pečiva

1 vejce

1 panák rumu

Postup:

Nejdříve smíchejte sypké přísady, tedy mouku, prášek do pečiva a cukr. Poté zvlášť smíchejte olej, mléko, vejce a rum. Promíchejte sypkou a tekutou směs a vymíchejte hladké těsto. Nalijte ho do formy na koláč a povrch poklaďte ostružinami. Ostružiny můžete ještě posypat oříšky, cukrovou drobenkou nebo nechat jen tak. Pečte půl hodiny na 170 °C.

Ostružinový řez s vanilkovým krémem

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

2 hrnky ostružin

400 g listového těsta

1 vejce na potření

na krém:

300 ml smetany ke šlehání

vanilku z jednoho lusku

lžíci škrobu

2 žloutky

3 lžíce cukru

Postup:

Z listového těsta vyválejte obdélníkový plát. Smetanu svařte v hrnci s vanilkou z lusku. Přidejte cukr i žloutky a rozmíchejte. Přidejte škrob a povařte do zhoustnutí. Nechte krém vychladnout a poté jej nalijte na listové těsto. Nahoru dejte ostružiny a dejte péct na 180 °C, zhruba 30 minut. Ozdobit můžete rozpuštěnou bílou čokoládou.

Jaký je váš oblíbený ostružinový dezert? Zkoušeli jste už některý z těchto?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook