Geloren - kloubní výživa pro psy

Chutné a rychlé dobroty z listového těsta

21.1.2016
Meruňkové šátečky

Listové těsto je oblíbenou surovinou, kterou využijete v teplé i studené kuchyni. Můžete z něj vyrobit slané i sladké pochoutky, a ohromit tak svou rodinu nebo přátele. Vyzkoušejte slanou variantu mini pizzových šneků, sladkou variantu brusinkových šneků nebo listové šátečky s meruňkami.

Křehké meruňkové šátečky

Potřebujete:

1 plát kvalitního chlazeného listového těsta

1 balení Šmakoun meruňka

3 lžíce meruňkového džemu

vejce na potření

různá semínka na ozdobení

Postup:
Plát listového těsta rozdělte na 8 dílků. Takto budete mít větší šátečky. Doprostřed každého dejte kopeček náplně ze Šmakouna. Tu si jednoduše vyrobíte tak, že tyčovým mixérem nebo v malém robotu rozmixujete celé balení meruňkového Šmakouna spolu se 3 lžícemi džemu.
Spojte protilehlé cípy, spojte okraje a přimáčkněte je prsty nebo vidličkou.

Na závěr šátečky dvakrát nahoře propíchněte vidličkou a potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Můžete posypat semínky. V elektrické troubě pečte na 220 stupňů, v horkovzdušné na 200 do zezlátnutí. Trvá to 15 až 20 minut.

Zdroj www.smakoun.cz/www.varilamysicka.cz

Pizza šneci Mexico

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

1 balení listového těsta

100 g Šmakoun Mexico

2 lžíce kečupu

20 g krémového sýra (Lučina)

hrst čerstvého špenátu nebo bazalky

1 vejce na potření

Postup:

Listové těsto rozložíte anebo vyválíte na plát. Šmakoun Mexico nastrouháte najemno a smícháte s kečupem a krémovým sýrem. Směs rozetřete na připravený plát těsta a dvě třetiny těsta pokladete plátky sýru a čerstvým špenátem či bazalkou. Těsto s náplní pevně srolujete a roládu dáte odležet na 10 minut do mrazničky, aby se poté lépe krájela.

Lehce zmrazenou roládu nakrájíte na asi půlcentimetrové tenké plátky, které pokládáte na plech vyložený pečicím papírem. Šneky pak potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (zhruba 20 minut). Z této dávky budete mít asi 30 mini šneků.

Brusinkoví šneci

Potřebujete:

Brusinkoví šneci

Foto: smakoun.eu

1 balení listového těsta

200 g Šmakoun s brusinkami

1 lžíci povidel

Postup

Listové těsto vyválíte nebo můžete koupit už nachystané na závin. Šmakouna nastrouháte a smícháte s povidly. Směs rozetřete na plát, smotáte a nakrájíte na centimetrová kolečka, která dáte na plech s pečicím papírem. Šneky pečete v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 15 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu

Jaké zdravé a chutné pokrmy děláte z listového těsta vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook