Geloren - kloubní výživa pro psy

Chilli con carne

28.7.2015
Foto: nataliri.cz

Toto jídlo si v Texasu vařili zlatokopové, když se potřebovali posilnit. Pokrm se však rychle rozšířil po celé Americe a existuje spousta variant. Základ ale zůstává stále stejný: mleté maso, rajčata a chilli. Často přidávanou surovinou jsou fazole, rajčata a cibule, stejně jako v tomto receptu. Někdo si nedovede představit chilli con carne bez oregana, někdo dává přednost majoránce. My volíme druhou variantu. Jedno je však jisté: tento pokrm, díky své jednoduchosti, zvládne úplně každý. Navíc se výtečně hodí nejen pro početnější hostinu.

Obtížnost: stupeň č. 2

Doba přípravy 35 min.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Cibule 80 g

Červená paprika 1 ks

Česnek 2 ks

Chilli paprička 1 ks

Paprika mletá 20 g

Mleté maso (hovězí plus vepřové) 250 g

Hovězí vývar 150 ml

Drcená rajčata v plechovce 200 g

Fazole červené sterilované 200 g

Majoránka sušená 1 g

Rajčatový protlak 40 g

Římský kmín 1 g

Cukr 6 g

Rostlinný olej, sůl, mletý pepř

Vysoká pánev, prkénko

1. Připravíme si suroviny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Cibuli oloupeme a nakrájíme na 2 mm kousky. Červenou papriku opláchneme pod studenou vodou, zbavíme jádra a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na 2 mm kousky. Chilli papričku opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na 2 mm tenká kolečka. Fazole zbavíme nálevu.

2. Začneme s přípravou

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Vezmeme vysokou pánev, přidáme 2 polévkové lžíce rostlinného oleje (pro dvě porce), který rozpálíme na nejvyšším plameni. Jakmile je olej rozpálený, stáhneme plotýnku na střední plamen a opečeme cibuli cca po dobu 1 minuty do zlatova. Přidáme mletou papriku a zamícháme. Následně přidáme rajčatový protlak, mleté maso, česnek a opékáme dalších 5 minut na středním plameni.

3. Přidáme další suroviny

Přidáme hovězí vývar, římský kmín, chilli papričku (množství volte dle chuti), červenou papriku, drcená rajčata a vaříme, dokud se nám tekutina nezredukuje a směs nezhoustne (cca 6 minut) na středním plameni.

4. Chilli con carne dokončíme

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nakonec přidáme fazole, sůl, pepř, cukr a majoránku. Vaříme dalších 5 minut. Hotové chilli con carne servírujeme na talíř či do hluboké misky.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

1 komentář

  1. Pingback: Jídlem proti zimě | Království žen

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook