Geloren - kloubní výživa pro psy

Bojíte se, že je zdravé jídlo mdlé? Šmakoun Mexico vás vyvede z omylu. Máme pro vás tři báječné recepty!

12.6.2015
Foto: smakoun.eu

Se Šmakounem měla již většina z nás čest, ale měli jste i Šmakouna Mexico? Díky své jemně pikantní chuti se velice hodí na výraznější dochucení pokrmu. Nebojte se zdravého a nízkotučného jídla, jeho chuť vás překvapí. Máme pro vás tři atraktivní recepty! Možná na ně „utáhnete“ i nezdravě žijícího manžela!

Brokolicové placičky se Šmakounem Mexico

 

Foto: Anna Pláničková

Foto: Anna Pláničková

Ingredience:
200 g Šmakouna Mexico
1 uvařená a nadrobno nakrájená brokolice
50 g nastrouhaného parmazánu
3 vejce
grilovací koření

trocha solamylu na zahuštění

Postup:

Všechny ingredience promíchejte a utvořte placičky. Vhodné je použít kopečkovač na rýži, který vždy naplníte, vyklopíte na plech a kopeček trochu připlácnete. Dosáhnete tím stejnoměrnosti placiček, každá váží cca 50 g. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C, cca 15 minut.

Jako přílohu doporučujeme cukrový hrášek a mrkev. Na lžičce másla krátce poduste hrášek s mrkvičkou a přidejte trošku soli a tymiánu.

Anna Pláničková

Restovaná zelenina se Šmakounem a tofu

 

Foto: Milča Jandusová

Foto: Milča Jandusová

Ingredience:

Šmakoun Mexico, tofu

cibule, cuketa

červená paprika

růžičková kapusta

bylinková sůl

Postup:
Vše nakrájejte na kousky, ochuťte bylinkovou solí a orestujte na olivovém oleji. Stačí cca 10 minut, aby zeleninka zůstala křupavá.

Milča Jandusová

Kapustové rolky se Šmakounem

 

Foto: Anna Pláničková

Foto: Anna Pláničková

Ingredience:

250 g mletého masa
200 g nastrouhaného Šmakouna Mexico
100 g vařené pohanky (nebo rýže)
6 kapustových listů
200 g rajčatového pyré
česnek, bazalka, sůl, pepř

Postup:

Maso, Šmakouna a pohanku promícháme s česnekem, solí a bazalkou. Na každý kapustový list naneseme směs po ploše a zavineme. Naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou horké vody, přidáme rajčatové pyré, ještě posypeme bazalkou a upečeme. Samozřejmě můžete použít jinou (svoji oblíbenou) směs koření.

Anna Pláničková

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook