Geloren - kloubní výživa pro psy

3x grilování inspirované středomořskou kuchyní

11.8.2017
Foto: rohlik.cz

Grilování patří mezi nejoblíbenější letní činnosti. Ať už se chystáte grilovat s přáteli nebo s rodinou, kromě masa a zeleniny si můžete připravit také středomořskou kuchyni. Vyzkoušet můžete ryby, ale nejvíce si pochutnáte na mořských plodech.

Grilované krevety s omáčkou z manga a koriandru

Potřebujete:

13 středních krevet

2 lžíce olivového oleje

na omáčku:

1 mango

hrst koriandru

lžíci olivového oleje

šťávu z půlky limetky

půl chilli papričky

Postup:

Krevety omyjte a očistěte. Zahřejte gril a potřete jej olivovým olejem. Krevety položte na mřížku a snižte plamen. Zatímco se krevety grilují, rozkrojte mango, odstraňte pecku a slupku dejte do mixéru společně s čerstvým koriandrem, limetkovou šťávou, chilli papričkou a olivovým olejem. Pořádně rozmixujte a dejte na stranu. Po 3 minutách krevety otočte a nechte péct stejně dlouhou dobu. Jakmile jsou hotové, dochuťte solí a pepřem. Přidejte omáčku z manga a koriandru.

https://recepty.rohlik.cz/1499-grilovane-krevety-s-omackou-z-manga-a-koriandru

Kalamáry na grilu

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g kalamářů

česnek a petrželku

olivový olej

citron na zakápnutí

sůl a pepř podle chuti

Postup:

Očištěné kalamáry omyjte studenou vodou a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte. Osolte je, opepřete a zakápněte olejem. Kalamáry grilujte na středně rozpáleném grilu z každé strany dozlatova. Odložte je do misky a nechte asi 3 minuty odležet. Poté slijte šťávu a povrch kalamárů znovu potřete olejem. Posypte sekanou petrželkou a česnekem. Dejte ještě prohřát na gril.

https://recepty.rohlik.cz/2255-kalamary-na-grilu

Pikantní tygří krevety

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

tygří krevety

jarní cibulku

2 stroužky česneku

limetku na zakápnutí

rozmarýn, sůl

Postup:

Krevety ponořte pod teplou vodu a nechte povolit, očistěte je a připravte na gril nebo smažení.

V pánvi nebo na grilu si rozpalte olej a osmahněte na něm kolečka chilli papričky, jarní cibulky. Přidejte na plátky pokrájený česnek, snítky rozmarýnu, nechte rozvonět. Potom vložte do pánve oloupané krevety a smažte, dokud nezrůžoví. Osolte a opepřete podle chuti.

Máte rádi středomořskou kuchyni a mořské plody?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook