Geloren - kloubní výživa pro psy

3 zdravé a chutné dorty, které vás okouzlí

18.5.2017
Foto: Kateřina Lohniská

Chystáte narozeninovou nebo jinou oslavu a chcete připravit domácí dort? Zapomeňte na nudné recepty plné mouky a surovin, které tělo zatěžují. Vyzkoušejte zdravou obměnu oblíbených dortů a nebojte se změnit svůj jídelníček tak, abyste zhubnuli a navíc byli ve skvělé kondici. I mlsat můžete zdravě!

Odlehčené tiramisu

Potřebujete

na těsto

120 g bezlepkových piškotů

hrnek mletých ovesných vloček

půl lžičky sody

2 vajíčka

půl hrnku silné kávy espresso

půl lžičky mandlového aroma

hrnek kokosového mléka v plechovce

na krém

2 kokosové krémy Šmakoun

160 g žervé light

pár kapek kokosového aroma

350 g bílého jogurtu Skyr

2 lžičky kokosového oleje

3 lžičky kokosového másla

Postup

Smíchejte suché ingredience s mandlovým aroma, kokosovým mlékem, studenou kávou a žloutky. Bílky vyšlehejte zvlášť do pěny. Tuto pěnu poté opatrně nalijte k ostatnímu, promíchejte a pečte v předem vyhřáté troubě zhruba 20 minut na 160 °C. Poté si připravte krém. Všechny ingredience společně smíchejte a tyčovým mixérem rozmixujte do hladkého krému. Tento krém nalijte na vychladlý korpus a vložte na několik hodin do lednice. Po ztuhnutí posypte kakaem nebo karobem.

Zdroj – www.smakoun.eu/Kateřina Lohniská

Lehoučký ovocný dort

Potřebujete

na těsto

Foto: Kateřina Lohniská

Foto: Kateřina Lohniská

hrnek a půl bezlepkové mouky

hrnek a půl sojového mléka

půl lžičky jedlé sody

1 vajíčko

4 plátky Šmakoun brusinka/goji

2 lžičky kakaa

na krém

1 jogurtový puding bez lepku

400 g bílého jogurtu

trochu agaru nebo želatiny

na brusinkovou vrstvu

100 g sušených brusinek

2 lžičky acai

Postup

Šmakouna nastrouhejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi na těsto. Poté vše rozmixujte a vzniklou směs nalijte do předem vymazané formy. Pečte zhruba 20 minut na 170 °C. Mezitím si připravte krém. Hotový vychladlý puding rozmixujte společně s jogurtem a sladidlem. Nakonec nalijte trochu hotového agaru. Zamíchejte a krém nalijte na vychladlý korpus. Brusinkovou vrstvu připravte povařením brusinek do změknutí. Poté je rozmačkejte a přimíchejte trochu hotového agaru a popřípadě acai. Celou směs nalijte na dort a nechte ztuhnout.

Zdroj – www.smakoun.eu/Kateřina Lohniská

Red Velvet Cake

Potřebujete

Foto: www.smakoun.eu

Foto: www.smakoun.eu

230 g řepy

180 g špaldové mouky

20 g jahodového pudinku

4 vejce

med nebo sladidlo dle chuti

na náplň

150 g Šmakouna kokosového krému

250 g odtučněného tvarohu

Postup

Oddělte žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s ostatními ingrediencemi. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi. Vše vylijte do velké dortové formy vyložené pečícím papírem a pečte zhruba 30 minut na 180° C. Až korpus vychladne, podélně rozřízněte a promažte směsí z tvarohu a Šmakouna.

Zdroj – www.smakoun.eu

Vyzkoušíte tyto zdravé a chutné dorty?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook