Geloren - kloubní výživa pro psy

3 tipy, jak rychle a chutně připravit rybu

9.7.2017
Foto: rohlik.cz

Příprava ryby není nic těžkého. Vyzkoušejte chutnou tresku nebo oblíbeného lososa. Není nad zdravé a chutné jídlo z kvalitních surovin! Ryby obsahují množství zdravých látek, minerálů a vitamínů, a rozhodně by tedy měly být součástí vyváženého a pestrého jídelníčku.

Filet Cod tresky s noky a bazalkovým pestem

Potřebujete:

filet tresky

čerstvé noky

bazalkové pesto a čerstvé bylinky

sůl a pepř

Postup:

Filet tresky nasolte, opepřete a upečte v předehřáté troubě. Mezitím si na másle v pánvi osmahněte noky dozlatova. Noky se dají jednoduše koupit hotové nebo je můžete vyzkoušet z různých druhů těsta. Naservírujte noky na talíř, filet tresky potřete bazalkovým pestem a vršek ještě můžete posypat čerstvými bylinkami.

https://recepty.rohlik.cz/2349-filet-cod-tresky-s-noky-a-bazalkovym-pestem

Losos s kuskusem

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

Potřebujete:

filet lososa

hotový kuskus se zeleninou

Postup:

Filet lososa opláchněte, usušte utěrkou, osolte, opepřete a dejte na pečicí papír péct do předem předehřáté trouby. Pečte dozlatova zhruba 20 minut na 170 °C. Hotový kuskus ohřejte podle chuti nebo si připravte jednoduše kuskus zalitím horké vody a přidáním oblíbené zeleniny. Poté naservírujte na talíř, navrstvěte filet lososa. Můžete dozdobit bylinkami.

https://recepty.rohlik.cz/2343-losos-s-kuskusem

Losos s chřestem a holandskou omáčkou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

losos

chřest

na holandskou omáčku:

80 g másla

50 ml zeleninového vývaru

50 ml bílého vína

2 žloutky

sůl a bílý pepř

Postup:

Lososa osolte, rozložte do zapékací mísy s pečicím papírem a dejte péct do trouby na 180 °C. Z chřestu okrájejte dřevnaté části a uvařte ho ve slané vodě. Připravte si holandskou omáčku. Máslo přepusťte v menším hrnci a nechte stranou. Nad vodní lázní rozmíchejte žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem. Šlehejte, dokud nezačnou žloutky houstnout, poté přilijte rozpuštěné máslo a důkladně ho zašlehejte. Uvařený chřest zalijte omáčkou a přidejte pečeného lososa.

https://recepty.rohlik.cz/1705-losos-s-chrestem-a-holandskou-omackou

Dodržujete pravidlo, že rybu byste měli jíst alespoň dvakrát do týdne?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook