Geloren - kloubní výživa pro psy

3 sladké dezerty, po kterých nepřiberete!

5.1.2016
Roláda

Už jste někdy vyzkoušeli dezerty ze speciálních surovin, které chutnají vskutku neotřele? Pokud patříte mezi milovníky sladkých dezertů, ale přesto dbáte na své zdraví a štíhlou linii, vyzkoušejte chutnou kakaovo-oříškovou roládu, pomerančový cheesecake nebo veselý fitness dort.

Kakaovo-oříšková roláda

Potřebujete:

na těsto:

5 vajec

3 zarovnané lžíce kakaa

40 g sušené syrovátky

na náplň:

kakaovo-oříškový Šmakoun krém

rybízové pyré s banánem

Postup:

Nejdříve celá vejce ušlehejte do husté pěny. Prosijte kakao se syrovátkou. Poté smíchejte a vypracujte těsto. To vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 8 minut. Ještě za tepla obraťte na utěrku, odstraňte pečicí papír a srolujte (i s utěrkou). Po chvilce můžete roládu naplnit. Rozetřete na ni tenkou vrstvu ovocného pyré a na tuto vrstvu pak rozprostřete kakaovo-oříškový Šmakoun krém. Roládu opět srolujte. Můžete ihned podávat nebo dát ještě mírně ztuhnout do lednice. Roláda jde velmi dobře krájet.

Zdroj – www.smakoun.eu/Eva Turkova

Polopečený pomerančový tvarohový koláč

Potřebujete:

na korpus:

pomeranč chessecake

Foto: Hanka Dostálová

200 g vloček

2 vejce

skořici

vodu

na krém:

250 g tvarohu

150 g pomerančového krému od Šmakouna

vodu

20 g hořké čokolády (nejlépe 85%)

Postup:

Vločky, vejce, skořici i vodu smíchejte do hustého těsta. To poté nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 160 °C zhruba 20 minut. Po upečení dejte vychladit. Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte tvaroh s pomerančovým krémem a postupně přidávejte vodu, aby vznikla hustá krémová konzistence. Krémem potřete vychladlý korpus, posypejte nasekanou čokoládou a nechte ztuhnout v lednici.

Zdroj – www.smakoun.eu/hanka dostálová

Veselý fitness dort

Potřebujete:

na těsto:

Veselý dort

Foto: smakoun.eu

6 bílků

3 žloutky

50 g vanilkového proteinu

15 g kokosové mouky

10 g chia semínek

prášek do pečiva

jedlou sodu

na náplň:

100 g Šmakoun brusinka & goji

250 g hladkého tvarohu

hrst brusinek a goji

Postup:

Nejdříve si ze 6 bílků ušlehejte sníh. Přidejte 3 žloutky a po lžíci přidávejte 50 g vanilkového proteinu, 15 g kokosové mouky, 10 g chia semínek, prášek do pečiva a nakonec jedlou sodu. Vzniklou hmotu rozdělte napůl a dejte péct nadvakrát na 170 °C, zhruba 10 minut. Náplň vyrobíte smícháním 100 g nastrouhaného Šmakouna, tvarohu a můžete přidat i hrst brusinek a goji. Jakmile máte vrstvy spojené, vrch dortu natřete krémem od Šmakouna. Poté můžete dozdobit a dát do lednice ztuhnout.

Zdroj – www.smakoun.eu

Také připravujete zdravé dezerty? Který z těch dnešních se vám zamlouvá nejvíce?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook