Geloren - kloubní výživa pro psy

3 skvělé vegan svačinky

10.10.2016
Foto: pinterest.com

Veganství je směr, kterým se v poslední době ubírá stále více lidí. Někteří proto, že je to momentální trend, někteří proto, že by rádi šetřili přírodu a chránili zvířata. Vegani konzumují stravu, která je pouze rostlinného původu. Nejí tedy žádné maso, vejce, mléko, ani mléčné výrobky. Odmítavý postoj mají také k medu a kvasnicím. Jejich jídelníčky se tak poměrně dost liší od těch klasických, ve kterých není nic zakázáno. Pokud se i vám vlna veganství líbí, přinášíme vám tři tipy na 100% veganské dobroty ke svačině!

Datlové tyčinky

Ingredience:

2 šálky datlí

1 šálek strouhaného kokosu

2 PL kakaa

1 šálek arašídů

½ hrníčku sezamových/lněných/slunečnicových semínek (podle toho, co máte rádi)

Postup:

Do výkonného mixéru si vložte všechny suroviny kromě datlí. Tuto směs si rozmixujte a po částech přidávejte datle. Až bude těsto mazlavé, vyjměte jej z mixéru a tvarujte na obdélníkové tyčinky, které si zvlášť zabalte do celofánu nebo potravinářské fólie. Jedna tyčinka vás vyjde na cca 5 korun, což je velký rozdíl oproti podobným tyčinkám ze zdravé výživy, které stojí okolo 30 korun. Tyčinky si můžete brát do práce, školy nebo na cesty.

Kokosky máčené v čokoládě

Ingredience:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

150 g strouhaného kokosu

1 zralý banán

100 g kešu ořechů (namočené alespoň 4 hodiny ve vodě)

2 PL kokosového oleje

2 PL agáve sirupu

Na polevu:

3 PL agáve sirupu

3 PL kokosového oleje

3 PL nepraženého mletého kakaa

Postup:

Veškeré ingredience vložte do mixéru a rozmixujte. Z hmoty pak už jen tvarujte pomocí vykrajovátek různé tvary. Čokoládovou polevu získáte smícháním všech ingrediencí. Polevu pak naneste na kokosky a můžete mlsat!

Granola

Ingredience:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

2 hrnky pohanky a 1 hrnek lněných semínek (obě jednu hodinu namočené ve vodě a okapané)

2 hrnky datlí

3 hrnky směsi semínek a oříšků (sezamová, len, slunečnice, zlatý len, arašídy a podobně dle chuti)

½ hrnku karobu

Postup:

Všechny suroviny smíchejte dohromady. Díky namočenému lnu a pohance bude směs mazlavá. Hotovou směs si narovnejte na pláty sušičky (můžete si vyrobit podložky z pečícího papíru, aby vám tekutá směs neprokapávala), pláty si potřete kokosovým olejem a granolu usušte. Až bude granola suchá, nalámejte ji na menší kousky a skladujte v suchu.

Líbí se vám styl veganství a rádi byste jej vyzkoušeli, nebo budete věrni klasické rostlino-živočišné stravě?

Tereza Obořilová

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook