Geloren - kloubní výživa pro psy

3 rychlé a úžasně jednoduché recepty na dokonalé rizoto

26.6.2017
Foto: rohlik.cz

Rizoto si můžete připravit na oběd nebo na večeři. Jeho přípravu zvládne i začátečník a budete velmi příjemně překvapeni jemnou chutí smetany, česneku a popřípadě vína. Ideální součástí rizota je zelenina, rozhodně vyzkoušejte rizoto s chřestem. Ověřenou klasikou je pak houbové rizoto nebo kuřecí se žampiony.

Rizoto s chřestem

Potřebujete

1 hrnek rýže arborio

100 g parmezánu

1 balení bílého chřestu

hrnek bílého vína

svazek jarní cibulky

sůl a pepř

Postup

Bílý chřest omyjte a oloupejte od hlavičky dolů. Uvařte ve slané vodě doměkka. Po uvaření chřest vyndejte a nakrájejte na čtvrtky. V pánvi rozpalte olej a na něm opečte nakrájenou cibulku. Přisypte rýži a opékejte, dokud nebude rýže hezky lesklá. Podlijte vínem a za stálého míchání vařte, dokud se víno neodpaří. Vmíchejte nakrájený chřest, strouhaný parmezán, máslo a důkladně promíchejte. Podle chuti dosolte, opepřete a můžete ochutit petrželkou.

https://recepty.rohlik.cz/167-rizoto-s-chrestem

Houbové rizoto

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

300 g rýže arborio

30 g sušených hub

1 cibule

200 g žampionů

1 litr zeleninového vývaru

1 stroužek česneku

50 g parmazánu

sůl a pepř

Postup

Sušené hříbky zalijte vroucí vodou a nechte dvacet minut máčet. Slijte vodu a nakrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte máslo a přidejte pokrájenou cibuli. Až zesklovatí přidejte pokrájený stroužek česneku a pokrájené žampiony. Přidejte rýži a jednu naběračku připraveného vývaru. Zamíchejte a až se tekutina vstřebá, přilijte další a postup opakujte. Bude to trvat přibližně 20 minut. Až bude rýže měkká, nasypte strouhaný parmezán, čerstvě mletý pepř a podávejte.

https://recepty.rohlik.cz/2281-houbove-rizoto

Rizoto se žampiony a kuřecím masem

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

300 g rýže

100 g žampionů na plátky

strouhaný parmazán

smetana a kuřecí vývar

1 stroužek česneku a špetka tymiánu

sůl a pepř

Postup

Na rozpáleném oleji osmahněte cibulku. Až zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek. Nechte rozvonět, přidejte pokrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a smažte, až se maso zatáhne.

Zasypte rýží, lehce zasmahněte a zalijte vývarem. Snižte plamen a vařte pozvolna. Pět minut před dovařením rýže k ní přidejte na plátky pokrájené žampiony, špetku tymiánu a trochu smetany na zjemnění. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán, nechte rozpustit a můžete podávat.

https://recepty.rohlik.cz/1399-rizoto-se-zampiony-a-kurecim-masem

Jak připravujete rizoto vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook