Geloren - kloubní výživa pro psy

3 rychlé a chutné recepty, po kterých zhubnete

25.8.2016
Foto: Kateřina Tichá - Tichovy dobroty

Hubnout jídlem? Ano, jde to! Vyzkoušejte recepty, které vás nasytí a navíc vám zachutnají. Zařaďte do svého jídelníčku zeleninu, sýry a také luštěniny. Nebojte se ani quinoi nebo celozrnných těstovin. V tomto období jsou také skvělé sezónní potraviny, připravte si tedy doma i cuketu nebo dýni.

Křupavá pizza

Potřebujete

na korpus

100 g quinoi

40 ml vody

lžička prášku do pečiva

lžíce olivového oleje

sůl a pepř

na náplň

1 rajský protlak

50 g šunky

50 g strouhaného sýra

1 balení Šmakouna

vypeckované olivy

2 rajčata

1 paprika

kukuřice

Postup

Quinou si namočte přes noc do vody. Předehřejte si troubu na 180° C. Quinou slijte, propláchněte, rozmixujte se solí, práškem do pečiva a vodou. Do těsta můžete přidat také lněné semínko. Těsto by mělo mít hladkou a řídkou konzistenci. Pečící papír potřete olejem, vylijte na něj těsto a pečte 20 minut. Poté přidejte náplň a ozdobte pizzu podle vašich představ. Zapečte ještě zhruba 10 až 15 minut a podávejte.

Zdroj – www.smakoun.cz/Kateřina Tichá – Tichovy dobroty

Bramboráky s dýní a cuketou

Foto: Jitka Matěchová - Na vlně chuti

Foto: Jitka Matěchová – Na vlně chuti

Potřebujete

400 g brambor

100 g cukety

300 g máslové dýně

50 g Šmakouna s provensálským kořením

3 stroužky česneku

žitná mouka

majoránka, bazalka, paprika, sůl

Postup

Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouhejte, přidejte jedno celé vejce, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl. Celou směs zeleniny a koření zamíchejte a zahustěte žitnou moukou. Na pánvi si nanášejte připravené těsto a rovnoměrně z obou stran opečte (nejlépe na pečícím papíře). Takto připravené bramboráky jezte ideálně s kysaným zelím

Zdroj – www.smakoun.cz/Jitka Matěchová – Na vlně chuti

Plněná cuketa

Potřebujete

Foto: Kateřina Tichá - Tichovy dobroty

Foto: Kateřina Tichá – Tichovy dobroty

150 g celozrnných těstovin (ideálně špaget)

1 cuketa

na omáčku (na těstoviny)

4 lžíce rajčatového protlaku

olivový olej

stroužek česneku

na náplň cukety

1 Šmakoun s provensálskou příchutí

střední cibule

150 g mražené zeleniny

2 dcl bílého vína

150 ml vývaru

čerstvé oregano a bazalka

Postup

Uvařte špagety se lžičkou oleje a troškou soli. Slijte, prolijte studenou vodou a vmíchejte ještě trošku oleje. Vydlabejte cuketu a předehřejte si troubu na 180° C. V pánvi si nechte na rozpáleném oleji zesklovatět cibulku. Přidejte česnek, pokrájeného šmakouna, cuketu na kostičky a opékejte. Vmíchejte mraženou zeleninu, podlijte vínem a nechte vyvařit. Vydlabanou cuketu naplňte směsí a dejte do trouby zhruba na 20 minut zapéct. Omáčku si připravte smícháním rajčatového protlaku, lžičky olivového oleje a prolisovaného česneku. Těstoviny promíchejte s omáčkou, prohřejte a podávejte s plněnou cuketou.

Zdroj – www.smakoun.cz/Kateřina Tichá – Tichovy dobroty

Jak se vám líbí tyto zdravé a chutné recepty?

Michaela Michalíková

 

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook