Geloren - kloubní výživa pro psy

3 rybízové dezerty, kterým neodoláte

8.8.2017
Foto: rohlik.cz

Rybíz patří mezi oblíbené ovoce, ze kterého můžete vyrábět marmeládu, víno nebo rybízovou šťávu. Obsahuje velké množství vitamínu C. V létě vás rybíz skvěle osvěží, a navíc pročišťuje celý organismus. Vyzkoušejte chutné recepty, které si užijete při večerním posezení na letní terase.

Rybízový koláč

Potřebujete:

200 g polohrubé mouky

250 g měkkého tvarohu

120 g másla

1 prášek do pečiva

2 vejce

300 g rybízu

Postup:

Z bílku vyšlehejte tuhý sníh, mouku smíchejte s práškem do pečiva, změklé máslo utřete s tvarohem a žloutky s cukrem. Mouku postupně přimíchejte ke žloutkům a tvarohu a přidejte sníh. Z této směsi vypracujte těsto. Těsto rozprostřete do vymazané koláčové formy a poklaďte jeho povrch rybízem. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Koláč podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

https://recepty.rohlik.cz/1985-rybizovy-kolac

Rybízový koláč se sněhem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

220 g hladké mouky

150 g cukru

1 vanilkový cukr

3 vejce

100 g másla

250 g kysané smetany

350 g rybízu

Postup:

Troubu si předehřejte na 180 °C. Mezitím smíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr, tři vejce a hladkou mouku. Přidejte čtyři velké lžíce zakysané smetany a vypracujte hladké těsto. Těsto nalijte do koláčové formy a dejte péct do trouby na deset minut. Smíchejte očištěný rybíz se zbytkem zakysané smetany. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a na mírně předpečený korpus naneste rybízovou směs a zakryjte sněhem. Koláč vraťte do trouby a nechte péct dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1987-rybizovy-kolac-se-snehem

Mini Pavlova s rybízem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

4 bílky

210 g moučkového cukru

2 lžíce škrobu

2 lžíce vinného octa

půl lusku vanilky

špetku soli

rybíz a smetanu ke šlehání

Postup:

Předehřejte si troubu na 150 °C. Prosejte moučkový cukr a přidejte polovinu vanilkového lusku. K vaječným bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do tuhého sněhu. Přidávejte moučkový cukr s vanilkou, škrob a nakonec po kapkách ocet. Vyšlehaný tuhý sníh přemístěte do cukrářského sáčku a tvarujte s ním kolečka na pečicí papír, která navrstvíte do výšky. Plech vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a pečte zhruba 30 minut na spodní mřížce. Pavlova má být svrchu upečená dokřupava, ale uvnitř stále vláčná. Po dopečení nechte vychladnout v troubě.

Vychladlé mini Pavlovy naplňte ušlehanou šlehačkou a zdobte rybízem.

https://recepty.rohlik.cz/1989-mini-pavlova-s-rybizem

Co děláte s přebytkem rybízu vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook