Geloren - kloubní výživa pro psy

3 recepty s výbornými batáty

30.1.2017
Foto: rohlik.cz

Batáty, kterým se také říká sladké brambory, obsahují velké množství vitamínů, minerálů a navíc minimum kalorií. Jsou tedy ideální přílohou k masu nebo rybám. Inspirujte se originálními recepty a vyzkoušejte lososa s restovanými batáty, pečené vepřové nebo halibuta s pečenými batáty.

Losos s restovanými batáty

Potřebujete:

1 filet lososa

3 lžíce kokosového oleje

4 větší batáty

špetku soli, pepře a tymiánu

Postup:

Cibuli nasekejte nadrobno. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpalte dvě lžíce kokosového oleje a osmahněte na něm cibuli. Poté přisypte do pánve batáty. Promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte bylinkami. Lososa zbavte kůže a v druhé pánvi rozpalte lžíci oleje a osmahněte filet z obou stran. Hotový filet osolte a opepřete. Batáty zasypte čerstvě posekanou petrželkou.

https://recepty.rohlik.cz/545-losos-s-restovanymi-bataty

Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

450 g vepřové kýty nebo plece

50 ml olivového oleje

200 g batátů

100 g jablek

římský kmín, sůl a pepř

Postup

Troubu předehřejte na 250 °C. Na vepřové maso rozetřete dvě lžíce oleje, osolte, opepřete podle chuti. Pečte na pečicím papíře zhruba 30 minut. Mezitím si nakrájejte jablka, batáty a cibuli. Promíchejte je s olejem, kořením, osolte a opepřete. Přidejte na plech k masu a pečte, dokud nebudou batáty a jablka měkké.

https://recepty.rohlik.cz/1333-veprova-pecene-s-bataty-cibuli-a-jablkem

Halibut s pekanovou krustou, pečenými batáty a citrónovou majonézou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

500 g filetů halibuta

50 g pekanových ořechů

250 g batátů

2 lžíce majonézy

olivový olej

šťávu z citronu

sůl a pepř

Postup:

Batáty omyjte nebo oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte na plech, potřete olivovým olejem a pečte deset minut na 200 °C. V hmoždíři si rozdrťte pekanové ořechy, přidejte lístky estragonu, nastrouhanou kůru z omytého citrónu a trošku soli a pepře. Vzniklou hmotu rozprostřete na rybí filety. Dejte péct k batátům a pečte společně dalších 15 minut.

Majonézu si připravíte smícháním dvou lžic majonézy, lístků petrželky a šťávy z citronu. Podávejte společně s rybou a batáty.

https://recepty.rohlik.cz/779-halibut-s-pekanovou-krustou-pecenymi-bataty-a-citronovou-majonezou

Napadá vás další hlavní jídlo s batátovou přílohou?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

1 komentář

  1. Pingback: Obohaťte si jídelníček netradiční zeleninou | Království žen

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook