Geloren - kloubní výživa pro psy

3 recepty na výbornou domácí pizzu

30.9.2016
Foto: rohlik.cz

Chcete vyzkoušet něco nového? Připravte si doma vlastní pizzu se surovinami, které máte rádi. Nemusíte se bát, není to nic těžkého. Těsto si můžete vymíchat sami, ale také vám skvěle poslouží kuchyňský robot. Poté už zbývá jen vytvořit chutné rajčatové sugo a vrstvit oblíbené suroviny.

Špaldová pizza

Potřebujete:

na těsto:

290 g hladké špaldové mouky

180 ml vlažné vody

půl lžičky sušeného droždí

půl lžičky soli

na náplň:

rajčatové sugo (rajčatový protlak, česnek, koření na pizzu)

nastrouhaný sýr nebo tofu

olivy, sušená rajčata, čerstvý špenát, lilek

oregano a bazalku

Postup:

Droždí rozmíchejte ve vodě a nechte zhruba patnáct minut odstát na teplém místě. Poté směs postupně přimíchávejte do mouky a vypracujte hladké těsto. Chvíli jej nechte odpočinout a poté z něj vyválejte zhruba půl centimetru silnou kulatou placku. Pomažte rajčatovým sugem, posypejte strouhaným tofu nebo sýrem. Přidejte plátky lilku, olivy, sušená rajčata, listy špenátu a oregano nebo bazalku. Pečte na 200 °C zhruba 15 minut.

https://recepty.rohlik.cz/1681-spaldova-pizza

Pizza s tuňákem a cibulí

Potřebujte::

na těsto

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

2 hrnky chlebové pšeničné mouky

2 hrnky vody

kostku droždí

lžíci oleje, medu a oregana

sušenou bazalku, česnek asůl

na náplň:

passatu na potření

konzervu tuňáka

cibuli na kolečka

strouhanou mozzarellu

olivy

Postup:

Droždí, med a teplou vodu promíchejte v misce a nechte vzejít kvásek. Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, oregano, petržel, bazalku, česnek a olivový olej. Naběhlý kvásek přidejte k mouce. Promíchejte ručně, těsto by mělo být pružné a nemělo by se lepit na strany mísy. Vložte jej do olejem vymazané mísy, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout zhruba hodinu. Troubu předehřejte na 250 °C. Vyválejte z těsta placku a natřete domácí omáčkou nebo hotovou passatou. Na omáčku nasypte nastrouhaný sýr a na něj rozprostřete tuňáka, olivy a kolečka cibule. Pečte zhruba dvacet minut.

https://recepty.rohlik.cz/1671-pizza-stunakem-a-cibuli

Pizza po americku

Potřebujete:

na těsto:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

4 hrnky hladké mouky

300 ml vlažné vody

půl kostky droždí

2 lžíce olivového oleje a sůl

na omáčku:

400 g rajčat z konzervy

2 stroužky česneku

2 lžíce másla

3 lžíce olivového oleje

půl lžičky cukru, bazalky, soli a špetku pepře

na náplň:

400 g strouhané mozzarelly

paprikáš a slaninu na kostičky

Postup:

Připravte si těsto. V půl hrnku teplé vody rozmíchejte droždí. Nechte odstát. Smíchejte mouku a sůl, přilijte rozpuštěné droždí, míchejte, přilijte olivový olej a uhněťte těsto. To vložte do olejem lehce vymazané mísy, jednou otočte, aby se olejem těsto pokrylo, a zakryjte potravinovou fólií. Nechte kynout klidně i dvě hodiny. Připravte si rajčatový základ. Na másle osmahněte pokrájenou cibuli, oregano a sůl. Jakmile zesklovatí, přidejte utřený česnek, chvilku smažte. Přidejte rajčata, cukr a přiveďte směs k varu. Poté snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte patnáct minut. Nakonec vmíchejte bazalku, pepř a olivový olej. Troubu předehřejte na 250 °C. Těsto vytvarujte na dno formy a do stran, lehce pomažte olivovým olejem. Zalijte omáčkou, zasypte strouhanou mozzarellou a navrstvěte kolečka salámu a kostičky slaniny. Pečte zhruba 30 minut.

https://recepty.rohlik.cz/1677-pizza-po-americku

Jak pečete domácí pizzu vy? Kterou pizzu máte nejraději?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook