Geloren - kloubní výživa pro psy

3 recepty na rychlé a chutné jarní večeře

29.4.2016
Tuňákový salát s vejcem

Také často přemýšlíte, co večer vařit? Jste unavení, chodíte pozdě z práce, a přesto chcete jíst zdravě a chutně? Inspirujte se našimi jarními recepty! Vyzkoušejte tuňákový salát s vejci, rychlé thajské kari nebo jednoduché těstoviny aglio e olio.

Tuňákový salát s vejcem

Potřebujete:

1 plechovku tuňáka v oleji

120 g salátových listů

2 rajčata

2 pokrájené jarní cibulky

na zálivku:

špetku soli

2 lžíce olivového oleje

pár kapek citrónové šťávy

lžičku plnotučné hořčice

majonézu

Postup:

Nejdříve dejte vařit vejce natvrdo (zhruba 10 minut). Po uvaření je zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Mezitím si ve větší míse připravte zálivku z olivového oleje, hořčice, pár kapek citrónové šťávy a soli. Natrhané salátové listy vložte do mísy a důkladně je obalte v zálivce. Salát rozdělte do talířů, navrstvěte na něj osolená a pokrájená rajčata, posypte kolečky jarní cibulky. Vršek poklaďte okapaným tuňákem a čtvrtky vajíček. Přidat můžete ještě lžíci majonézy.

 

Thajské červené kari s kuřecím masem

Potřebujete:

Thajské červené kari s kuřecím masem

Foto: rohlik.cz

2 lžíce sezamového nebo kokosového oleje

červenou kari pastu

hrst hráškových lusků

300 g kuřecích stehenních řízků

500 ml kokosového mléka

2 jarní cibulky

3 centimetrový kus strouhaného čerstvého zázvoru

chilli papričku

2 lžíce rybí omáčky

bazalku, koriandr

šťávu z 1/2 limetky

Postup:

Kuřecí maso nakrájejte na menší nudličky a vetřete do něj nastrouhaný čerstvý zázvor. V pánvi si opečte lžíci kari pasty, dokud se nerozvine vůně. Přidejte kokosový olej, rozehřejte a přisypte najemno nakrájenou jarní cibulku a do změknutí chvilku opékejte. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud se nezatáhne. Zalijte kokosovým mlékem, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte rybí omáčku a trochu zredukujte, aby kari zhoustlo. Po 15 minutách, když je maso provařené, přidejte šťávu z poloviny limetky, překrojené hráškové lusky, nakrájenou chilli papričku a ještě pár minut povařte. Na úplný závěr přidejte natrhané lístky bazalky a koriandru.

Těstoviny aglio e olio

Potřebujete:

Těstoviny aglio e olio

Foto: rohlik.cz

300 g těstovin

1 chilli papričku

hrst nasekané petrželky

strouhaný parmazán

3 lžíce olivového oleje

Postup:

Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je na skus. Nebojte se vodu osolit více, těstovinám to neublíží. Stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky a papričku nadrobno. Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte česnek a chilli papričku. Ještě horký ochucený olej přidejte do okapaných těstovin a promíchejte. Podávejte posypané hrstkou nasekané petrželky a strouhaným parmazánem.

Zdroj – www.rohlik.cz

Jaké večeře připravujete vy, když chcete mít uvařeno rychle a chutně?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook