Geloren - kloubní výživa pro psy

3 recepty na nejlepší domácí čokolády bez éček

17.5.2016
Foto: pinterest.com

K největším slastem našeho života bezesporu patří také čokoláda. Někteří lidé dokonce tvrdí, že jsou na ní závislí. Co takhle si čokoládu vyrobit v pohodlí domova? Vyzkoušejte oblíbenou Studentskou pečeť, čokoládové tyčinky Milky way nebo bílou čokoládu s oříšky.

Studentská pečeť

Potřebujete:

1 Heru

200 g moučkového cukru

3 vejce

70 g kakaa

100 g rozinek

lžíci másla

směs ořechů (kešu, vlašské, mandle, lískové)

1 balení želé bonbónů

Postup:

Nejdříve si ve vodní lázni rozpusťte Heru, do ní přimíchejte cukr, vejce a kakao. Poté přidejte nadrobno nakrájené ořechy a také malé kousky želé. Následně přisypte rozinky. Vzniklou směs můžete nalít do formy vymazané máslem. Nechte v chladu ztuhnout.

Domácí tyčinky Milky way

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

300 g měkkého tvarohu

20 g másla

20 ml smetany ke šlehání

3 lžíce medu

100 g mléčné čokolády

Postup:

Nejdříve smíchejte tvaroh a smetanu. Přidejte med a rozpuštěné máslo. Vypracujte hladkou směs a naneste do formy. Formu dejte zhruba na 20 minut do mrazáku. Poté v misce rozpusťte mléčnou čokoládu. Následně vyjměte formu z mrazáku, ostrým nožem nakrájejte tyčinky a opalte je v mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě. Nechte ztuhnout a můžete podávat.

Bílá čokoláda s oříšky

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

200 g cukru moučky

100 g sušeného mléka

250 g ztuženého rostlinného tuku

1 vanilkový cukr

lžíci vanilkového pudinku

sekané mandle

Postup:

Ve vodní lázni ohřejte a smíchejte všechny suroviny. Jakmile se rozpustí do hladké hmoty, naplňte připravenou formu nebo menší formičky. Poté můžete přidat jemně sekané mandle, ořechy nebo rozinky. Nechte ztuhnout a pak vyklopte.

Která čokoláda je vaše nejoblíbenější? Připravujete si tuto pochoutku i doma?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook