Geloren - kloubní výživa pro psy

3 pomazánky s vejci a jarními surovinami

8.5.2017
Foto: Kačka Tichá z Tichovy dobroty

Nebojte se do svého jídelníčku zařadit vajíčka. Obsahují velké množství bílkovin, které vás příjemně nastartují hlavně po ránu. Připravte si pomazánky, které servírujte s čerstvým pečivem a ozdobte zeleninou. Vyzkoušejte jarní, kopřivovou nebo vajíčkovou pomazánku.

Jarní pomazánka

Potřebujete

4 uvařená vejce

250 g tvarohu

2 jarní cibulky

400 g Šmakoun přírodní

1 lžička dijónské hořčice

2 lžíce másla

sůl, pepř

Postup

Vejce a šmakouna nastrouhejte najemno. Vše dejte do mísy a ručním šlehačem vyšlehejte do pěny. Pomazánku podávejte na opečené bagetce s pažitkou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Kačka Tichá z Tichovy dobroty

Kopřivová pomazánka

Potřebujete

Foto: Kateřina Lohniská

Foto: Kateřina Lohniská

4 vejce natvrdo

250 g tvarohu

3 lžíce povoleného másla

100 g Šmakoun uzený

1 lžička dijónské hořčice

miska kopřiv

Postup

Kopřivy pokrájejte a spařte vroucí vodou. Na struhadle do hlubší mísy nastrouhejte vejce, Šmakouna a přimíchejte ostatní suroviny. Natřete na čerstvé pečivo a zdravou svačinku máte hotovou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Kateřina Lohniská

Vajíčková pomazánka

Potřebujete

Foto: Jitka Matěchová - www.navlnechuti.cz

Foto: Jitka Matěchová – www.navlnechuti.cz

5 vajíček

2 plátky Šmakoun Mexico

jarní cibulku

3 lžíce majonézy

sůl a pepř

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo. Šmakouna nastrouhejte, může být nastrouhaný i nahrubo. Vše společně smíchejte a nechte v lednici pár hodin odpočinout. Podávejte s čerstvým, klidně i domácím pečivem a můžete ozdobit čerstvou zeleninou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová – www.navlnechuti.cz

Jaké jarní pomazánky připravujete vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook