Geloren - kloubní výživa pro psy

3 originální recepty z dýně

30.11.2017
Zdroj - www.smakoun.eu/www.petraurbankova.cz

Přemýšlíte, co vařit, a už vám docházejí nápady? Vyzkoušejte rychlé a jednoduché recepty z dýně. Tyto pokrmy můžete ozvláštnit zdravou surovinou, kterou Šmakoun bezesporu je, a můžete si tak užít chutná a zároveň dietní jídla, díky kterým rozhodně nepřiberete. Naučte se vařit chutně a zdravě, aniž byste museli v kuchyni trávit spoustu času.

Dýňový krém se Šmakounem

Potřebujete:

600 g dýně

100 g Šmakoun hlíva ústřičná

půlku cibule

stroužek česneku

lžíci olivového oleje

1 l zeleninového vývaru

špetku soli a slunečnicová semínka

Postup:

Dýni oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli i česnek najemno nasekejte. Na lžíci olivového oleje opečte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou dýni a restujte, dokud nezměkne. Osolte, zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 5 minut. Mezitím najemno nastrouhejte Šmakouna. Hrnec odstavte z plotny, přidejte nastrouhaného Šmakouna a rozmixujte do hladkého krému. Krém ozdobte slunečnicovými semínky.

Zdroj – www.smakoun.eu/www.petraurbankova.cz

Dýňové karbanátky

Zdroj - www.smakoun.eu

Zdroj – www.smakoun.eu

Potřebujete:

500 g dýně hokaido

200 g Šmakoun Mexico

3 vejce

2 stroužky česneku

2 lžíce drcených dýňových semínek

sůl, olivový olej

Postup:

Do velké mísy nastrouhejte dýni, Šmakouna a přidejte česnek. Přimíchejte 3 celá vejce a semínka, osolte a pořádně promíchejte. Na plech s pečicím papírem potřeným olejem tvořte placičky a pečte zhruba 30 minut v troubě.

Zdroj – www.smakoun.eu

Zeleninové bramboráky s dýní

Potřebujete:

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

400 g brambor

120 g cukety

400 g máslové dýně

50 g Šmakoun s provensálským kořením

1 vejce

sůl, čerstvou bazalku a majoránku

3 stroužky česneku

1 lžíci mleté papriky

na zahuštění žitnou mouku

Postup:

Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouhejte, přidejte vejce a najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl. Celou směs zeleniny a koření zamíchejte a zahustěte žitnou moukou. Bramboráky opečte z obou stran na pánvi a podávejte s kysaným zelím.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Jaké pokrmy připravujete z dýně vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook