Geloren - kloubní výživa pro psy

3 lákavé třešňové dezerty s vůní léta

16.6.2017
Foto: pinterest.com

Vzpomínáte si, jak jsme jako malí lozili na stromy podél cest a přecpávali se třešněmi? Připomeňte si tuto dobu dětství a bezstarostného léta voňavými a chutnými dezerty. Vyzkoušejte třešňové knedlíky, připravte si čokoládový koláč nebo třešňovou buchtu.

Třešňová buchta jak ji neznáte

Potřebujete

na těsto

300 g polohrubé mouky

200 ml mléka

150 g krystalového cukru

100 ml oleje

8 lžic kakaa

prášek do pečiva

100 g čokolády

na náplň

500 g třešní

1 litr mléka

2 vanilkové pudinky

2 vanilkové cukry

300 ml zakysané smetany

1 balení máslových sušenek

Postup

Všechny suroviny na těsto smíchejte a nalijte do formy. Upečte korpus na 180° C, zhruba 20 minut. Nechte vychladnout a připravte si náplň. Uvařte si pudink a dejte do něj polovinu třešní. Polijte korpus, poskládejte sušenky a na ně dejte zbytek třešní a nahoru zakysanou smetanu. Nechte ztuhnout a podávejte.

Třešňové knedlíky

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete

500 g hrubé mouky

500 g třešní

300 ml mléka

100 g kokosu

100 g másla

vejce a kostka droždí

špetka soli a lžíce cukru

Potřebujete

Nejdříve rozdrobte droždí, přidejte cukr a teplé mléko. Nechte vzejít kvásek a poté přidejte mouku, sůl, vejce a zbytek mléka. Vymíchejte hladké těsto a nechte vykynout. Mezitím si na pánvičce orestujte kokos dozlatova. Z těsta vykrajujte lžící kousky těsta a doprostřed vždy dejte 2 až 3 vypeckované třešně. Vytvarujte knedlíky a vařte v osolené vodě zhruba 10 minut. Knedlíky posypte kokosem, můžete moučkovým cukrem a přelijte máslem.

Čokoládový koláč s třešněmi

Potřebujete

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

5 vajec

150 g strouhaných ořechů

100 g hořké čokolády

100 g másla

2 hrsti třešní

1 vanilkový cukr

Postup

Máslo a žloutky vyšlehejte do pěny. Přidejte vanilkový cukr a vyšlehaný sníh z bílků. Smíchejte s nastrouhanou čokoládou a ořechy. Hladké těsto nalijte do formy, přidejte vypeckované třešně a pečte na 180° C, zhruba 40 minut. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

 Jaké třešňové dezerty máte nejraději vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook