Geloren - kloubní výživa pro psy

3 jednoduché recepty na nepečené dezerty

11.10.2015
Foto: pinterest.com

Máte občas chuť na něco sladkého, ale nechce se vám nic péct? Zkuste tyto skvělé nepečené dezerty, které vás osvěží. Vyzkoušejte tvarohový dort, který můžete dozdobit ovocem z vlastní zahrádky, připravte pro kamarádku skvělé tiramisu ke kávě nebo vyzkoušejte piškotovou roládu s kokosem.

Nepečený tvarohový dort

Potřebujete:

1/2 litru mléka

2 zarovnané lžíce práškové želatiny

2 tvarohy (ne z vaničky)

1 lžičku másla

10 lžic moučkového cukru

1 lžíci kakaa

piškoty

ovoce (čerstvé banány, jahody, meruňky…)

Postup:

Do mléka přidáte želatinu, necháte bobtnat asi 2 hodiny. Pak mléko zahřejete a želatinu rozpustíte. Do tekuté konzistence vyšleháte oba tvarohy, změklé máslo, cukr a mléko se želatinou. Do dortové formy nalijete polovinu směsi, pokladete ji piškoty, na ty pak rozložíte pokrájené ovoce. Do druhé poloviny směsi přidáte kakao, znovu zašleháte a nalijete na ovoce. V ledničce necháte ztuhnout do druhého dne, při podávání můžete zdobit šlehačkou.

Lehké tiramisu jinak

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete:
2 balení cukrářských piškotů

2 šlehačky na šlehání 33%

2 zakysané smetany

hrnek silné kávy

cukr

trošku Cinzana

kakao
Postup:
Uvaříte si silnou kávu, necháte ji vychladnout a osladíte podle chuti. Než káva vychladne, ušleháte dvě šlehačky a následně do nich ještě lehce zašleháte obě zakysané smetany, osladíte a kápnete trošku Cinzana. Do vychladlé kávy přidáte také pár kapek Cinzana a v této koupeli máčíte cukrářské piškoty z obou stran. Namočené piškoty pak dáváte do formy, kladete je vedle sebe. Na piškoty pak navrstvíte první patro bílé šlehačkové hmoty. Opět přijdou na řadu piškoty namočené v kávě a zase vrstva bílé hmoty. Jakmile máte dezert hotový, můžete horní vrstvu ozdobně zvlnit tupým nožem. Hotový výtvor uložíte do lednice, aby hezky ztuhnul. Po několika hodinách posypejte přes sítko obyčejným neslazeným kakaem.

Nepečená piškotovo-kokosová roláda

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Na těsto:

3 balíčky piškotů

260 g moučkového cukru

10 lžic mléka,

2 – 3 lžíce rumu

60 g kakaa

Na náplň:

150 g kokosové moučky

150 g másla

4 lžíce moučkového cukru

Postup:

Piškoty umelete nebo rozválíte válečkem, smícháte s cukrem, kakaem, rumem a mlékem do těsta. Když je těsto zpracované, zabalíte ho do potravinové fólie a dáte do lednice vychladit (stačí na hodinu). Z másla, kokosu a cukru uděláte krémovou náplň. Kakaové těsto rozválíte mezi igelity do obdélníku. Na těsto po celé délce rozprostřete náplň. Zavinete do rolády. A můžete ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáte ztuhnout do lednice, nejlépe do rána.

Baví vás pečení, nebo dáváte přednost rychlým nepečeným dezertům? A jaký nepečený dezert je váš oblíbený?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook