Geloren - kloubní výživa pro psy

3 jarní pomazánky, které vám dodají energii

17.3.2016
Jarní pomazánka

Nejjednodušší a nejrychlejší jarní večeří jsou pomazánky. Jejich výroba vám zabere pár minut a díky čerstvým surovinám dostanete do těla potřebné vitamíny a minerály. Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte falešnou škvarkovou pomazánku, jarní pomazánku s rybičkami nebo třeba pomazánku z červené čočky, která vám pomůže i zhubnout.

Jarní pomazánka s rybičkami

Potřebujete:

Šmakoun „přírodní aroma“

konzervu rybiček (ideálně tresčí játra nebo sardinky ve vlastní šťávě)

bílý řecký jogurt

jarní cibulku

medvědí česnek

pažitku

mořskou sůl

Postup:

Šmakouna nastrouhejte na jemné nudličky, v míse smíchejte s malým kelímkem řeckého jogurtu, přidejte rybičky, najemno nakrájenou cibulku s bylinkami a vše důkladně míchejte, dokud vám nevznikne jednolitá polotuhá směs. Kromě výše uvedených bylinek můžete přidat i další čerstvé bylinky. Pomazánku podle chuti osolte. Výborně chutná posypaná trochou sezamových semínek.

Zdroj – www.smakoun.eu/Tereza Bajerová

Falešná ,,škvarková“ pomazánka

Potřebujete:

Škvarková pomazánka

Foto: smakoun.eu

1 větší cibuli

150 g čerstvé strouhané mrkve

150 g čerstvého strouhaného celeru

70 g pohankové lámanky

100 g přírodního Šmakouna

5 lžic lahůdkového droždí

2 lžíce oleje

sůl a pepř

zelené bylinky

Postup:

Cibuli osmahněte na oleji, přidejte mrkev a celer a za mírného podlévání duste do poloměkka. Přimíchejte droždí, pohanku a najemno nastrouhaného Šmakouna. Podle potřeby malinko podlijte, osolte, opepřete a přidejte zelené bylinky.

Pomazánka z červené čočky

Potřebujete:

Čočková pomazánka

Foto: smakouun.eu

250 g červené čočky

200 g Šmakouna přírodní aroma nebo Mexico

1 větší cibuli

3 oloupaná rajčata

koření adžika

dijonskou hořčici

bazalku

2 lžíce olivového oleje

Postup:

Cibuli nechte pomalu osmahnout na oleji. Jakmile je měkká, přidejte nakrájená rajčata. Po odvaření vody přidejte čočku a adžiku. Dobře promíchejte a zalijte horkou vodou. Vařte za občasného míchání doměkka, zhruba 15 minut. Nakonec přidejte najemno nastrouhaného Šmakouna, dochuťte hořčicí a rozmixujte. Na závěr vmíchejte bazalku.

Zdroj – www.smakoun.eu/Anna Pláničková

Máte také svou oblíbenou jarní pomazánku?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook