Geloren - kloubní výživa pro psy

3 jarní polévky plné vitamínů vás nasytí

7.5.2017
Foto: rohlik.cz

Mezi nejoblíbenější jarní bylinku patří medvědí česnek. Podporuje správné trávení, posiluje imunitu a je vhodný nejen do pomazánek nebo při přípravě pesta. Vyzkoušejte z něj uvařit jarní polévku. A stejně dobře si pochutnáte na zelňačce nebo polévce z červené čočky.

Jarní polévka z medvědího česneku

Potřebujete

400 g brambor

svazek medvědího česneku

1 l vývaru

150 ml smetany na vaření

muškátový oříšek

sůl a pepř

čerstvé pečivo

Postup

Pokrájené brambory na kostičky osolte, zalijte vodou nebo vývarem a uvařte doměkka. Dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Přidejte k bramborám pokrájený medvědí česnek, zalijte smetanou a krátce povařte. Polévku přelijte do mixéru nebo rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s pečivem, nebo jej pokrájejte a osmahněte na křupavé krutonky.

https://recepty.rohlik.cz/1619-jarni-polevka-z-medvediho-cesneku

Zelňačka s klobásou

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

50 g slaniny

lžíce sádla

1 cibule

2 stroužky česneku

2 střední brambory

1 litr vývaru

350 g kysaného zelí

1 pikantní klobása

bobkový list, lžíce papriky, lžička kmínu, sůl a pepř

Postup

Klobásu nakrájejte na kolečka, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno. Česnek nasekejte nožem. Zelí sceďte, nechte okapat a pokrájejte na kratší nudličky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Rozpalte větší hrnec a nasucho v něm opražte slaninu. Až se vypeče, přidejte lžíci sádla a osmahněte na něm cibuli a poté česnek. Přisypte kmín a červenou papriku, nechte koření mírně zpěnit a rozvonět. Do hrnce přidejte brambory, zelí s klobásou, zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte za občasného míchání, dokud nebudou brambory a klobása měkké. Polévku dle chuti dosolte a opepřete.

https://recepty.rohlik.cz/1021-zelnacka-s-klobasou

Bezlepková polévka z červené čočky

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 l zeleninového vývaru

200 g červené čočky

1 plechovka červených rajčat

1 červená cibule

špetka koriandru, římského kmínu, zázvoru a skořice

sůl a pepř

citrónová šťáva

sójová smetana na zjemnění

Postup

Najemno nakrájenou cibuli osmahněte v hrnci na oleji, po chvilce přidejte česnek a koření. Jakmile ucítíte vůni, přihoďte rajčata a zalijte vývarem. Čočku několikrát propláchněte a přidejte do polévky. Vařte v nezakrytém hrnci doměkka. Hotovou polévku dolaďte citrónovou šťávou a zjemněte sójovou smetanou. Před servírováním posypejte petrželkou a podávejte s pečivem.

https://recepty.rohlik.cz/1257-bezlepkova-polevka-z-cervene-cocky

Kterou z těchto polévek vyzkoušíte?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook