Geloren - kloubní výživa pro psy

3 hříšně dobré dezerty s lentilkami

22.8.2017
Foto: rohlik.cz

Překvapte své děti, ale také přátele nebo rodinu hravými dezerty. Vyzkoušejte rychlé a osvěžující dezerty s lentilkami. Tyto sladké a hříšně dobré recepty zvládne každý. Občas si můžete dopřát podobnou čokoládovou odměnu.

Lentilkový čokoládový mousse

Potřebujete:

200 g hořké čokolády

2 lžíce moučkového cukru

2 vejce

250 ml smetany ke šlehání

špetku soli

pomeranč

balení lentilek

Postup:

Hořkou čokoládu rozlamte na kousky a spolu s máslem rozpusťte ve vodní lázni za občasného míchání. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte nastrouhanou kůru z pomeranče. Vychlazenou smetanu a moučkový cukr ušlehejte dotuha. Rozpuštěnou čokoládu smíchejte se žloutkovým krémem, poté jemně vmíchejte půl dávky sněhu z bílků a zbytek. Nakonec přimíchejte smetanu a promíchejte. Mousse rozdělte do menších misek a do třetiny nasypte lentilky. Dejte vychladit do lednice.

https://recepty.rohlik.cz/2101-lentilkovy-cokoladovy-mousse

Lehká tvarohová zmrzlina s lentilkami

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g tučného tvarohu

200 g vyšlehané šlehačky

50 ml sladkého kondenzovaného mléka

1 vanilkový lusk

2 balení lentilek

Postup:

Tvaroh vyšlehejte se semínky vanilkového lusku, přilijte kondenzované mléko a zlehka do něj vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku. Do mističek dejte směs a nechte pořádně ztuhnout. Zmrzlinu vytáhněte z mrazáku těsně před tvarováním, vyjměte lžící, vyválejte koule, dejte na tác a nechte dvě hodiny mrazit. Zmrzlé koule poté obalte v lentilkách.

https://recepty.rohlik.cz/2095-lehka-tvarohova-zmrzlina-s-lentilkami

Čokoládový fondán s lentilkovou zakysanou smetanou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g hořké čokolády

200 g másla

110 g hladké mouky

200 g krystalového cukru

1 zakysanou smetanu

1 balení lentilek

moučkový cukr

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a vymíchejte do hladké lesklé hmoty. V misce smíchejte cukr s moukou, kterou postupně přisypete do čokolády smíchané s vejci. Do šesti vymazaných a moukou vysypaných formiček nalijte těsto a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. V troubě pečte zhruba 8 minut. Okraje by měly být upečené, ale střed stále tekutý.

Hotové fondány po chvilce odležení vyklepněte na talíř a ještě horké podávejte se zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s lentilkami. Nakonec můžete ozdobit snítkou máty a posypat moučkovým cukrem.

https://recepty.rohlik.cz/2097-cokoladovy-fondant-s-lentilkovou-zakysanou-smetanou

Napadlo vás někdy použít při pečení lentilky?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook