Geloren - kloubní výživa pro psy

3 dezerty, kterými si zpříjemníte podzim

3.10.2017
Foto: rohlik.cz

Oblíbeným ovocem podzimu jsou švestky, hrušky a také jablka. Připravte si z některých těchto surovin chutné dezerty. Můžete je s sebou vzít na podzimní zahradní slavnost nebo potěšit své přátele třeba při posledním venkovním grilování. Vyzkoušejte švestkový koláč, opilé hrušky nebo dýňové bábovičky.

Opilá hruška

Potřebujete:

2 hrušky

lžíci javorového sirupu

100 g třtinového cukru

badyán, hřebíček, skořici a pomerančovou kůru

vanilkovou zmrzlinu k podávání

Postup:

Oloupejte hruškám slupku. Do hrnce nasypte cukr, zalijte vínem tak, aby byly hrušky celé ponořené. Přidejte skořici, pomerančovou kůru, hřebíček a badyán. Na mírném plameni rozpouštějte cukr a míchejte. Vložte oloupané hrušky a vařte pomalu do úplného změknutí. Hrušky vyjměte a směs zredukujte. Hrušky podávejte pokrájené na plátky s kopečkem vanilkové zmrzliny a zalité vinnou omáčkou.

https://recepty.rohlik.cz/961-opila-hruska

Bezlepkový švestkový koláč

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

na náplň:

1 kg švestek

2 lžíce skořicového cukru

na těsto:

230 g bezlepkové mouky

100 g studeného másla

70 g cukru

1 vanilkový cukr

vejce

na drobenku:

100 g bezlepkové mouky

75 g studeného másla

75 g cukru

50 g mletých mandlí

Postup:

Smíchejte všechny suroviny na těsto a přidejte máslo pokrájené na malé kousky. Promíchejte ideálně rukou tak, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho odležet půl hodiny v lednici. Předehřejte troubu na 200 °C a mezitím si umyjte švestky, odstraňte pecky a nakrájejte na čtvrtky. Připravte si drobenku smícháním uvedených surovin a vymažte formu tukem. Vyválejte těsto, vložte do formy, poklaďte švestkami, vnitřky směrem vzhůru. Posypte drobenkou a pečte zhruba 35 minut dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/2167-bezlepkovy-svestkovy-kolac-s-drobenkou

Dýňové bábovičky

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

hrnek strouhané dýně

hrnek oleje

200 g hladké mouky

100 g cukru

2 lžičky skořice nebo balení skořicového cukru

2 lžičky prášku do pečiva

lžičku sody

4 vejce

na krém:

150 g másla

80 g cukru

balení sýru Philadelphia

vanilkový cukr

Postup:

Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, skořici a sůl. Promíchejte a přidejte rozšlehaná vejce, olej a strouhanou dýni. Těsto přelijte do vymazaných menších formiček na bábovičky. V troubě předehřáté na 180 °C pečte zhruba 40 minut. Vychladlou buchtu potřete krémem, který si připravíte tak, že vyšleháte máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháte sýr a vanilkový cukr.

https://recepty.rohlik.cz/693-dynove-babovicky

Kterým z těchto dezertů překvapíte své blízké?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook