Geloren - kloubní výživa pro psy

2 zdravé a chutné recepty se špenátem

16.10.2015
Foto: Chriss lifestyle

Špenát je velmi zdravá potravina, kterou by měl do svého jídelníčku zařadit opravdu každý. Obsahuje velké množství železa a dalších minerálů a vitamínů. Vyzkoušejte naše recepty, které zachutnají i tomu největšímu odpůrci této zelené pochoutky.

Špenátové závitky s cottage sýrem

Foto: Chriss lifestyle

Foto: Chriss lifestyle

Potřebujete:
rýžový papír na závitky (cca 9 kusů)
160 g mraženého špenátu
50 g kuřecího masa
2 plátky Šmakouna Mexico
1 velkou mrkev
2 stroužky česneku
200 g cottage sýru
Postup:

Na rozpáleném olivovém oleji si osmahnete na malé kousky nakrájená kuřecí prsa, po opečení přidáte nakrájený česnek a mrkev, ze které jste si pomocí škrabky na brambory připravili slabé plátečky. Mražený špenát můžete rovnou přihodit, nebo nechat trochu povolit v mikrovlnné troubě.

Celou tuto směs necháte 10 minutek podusit, dle chuti přidáte koření – například sušený česnek, chilli, pepř a trochu soli. V závěru přistrouháte oba plátky Šmakouna a lehce osmahnete. Směs necháte trochu zchladnout a přidáte celý kelímek cottage sýru, vše můžete ještě dochutit.
Plátek rýžového papíru ponoříte vždy na chvíli do vařící vody, rozložíte na talíř a nanesete na něj vrchovatou lžíci směsi a to vše opatrně zabalíte. Stejným způsobem vytvoříte všechny závitky. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte 30 minut. Podávejte studené s pikantní chilli omáčkou.

Zdroj: Chriss lifestyle

Šmakounův slaný koláč

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

na korpus:
1 hrnek špaldové (nebo jiné celozrnné) mouky
3/4 hrnku ovesné mouky
4 lžíce rozpuštěného másla / kokosového oleje
1/3 hrnku mléka
na náplň:
1 celé balení uzeného Šmakouna
3 vejce
1 hrnek mléka
3 hrnky baby špenátu
4 stroužky česneku
olivový olej
1/2 mozzarelly (nebo jiného sýra)
Postup:

Ovesnou mouku smícháte se špaldovou, přilijete mléko a máslo nebo olej. Promícháte a vzniklou drobenku uhnětete do vymazané zapékací mísy. Sušší místa pokapete mlékem. Na olivovém oleji osmahnete rozdrcený nebo na plátky nakrájený česnek, přidáte špenát a restujete, dokud špenát nezvadne. V míse si rozšleháte 3 vejce a 1 hrnek mléka. Přidáte nastrouhané Šmakouny, nastrouhaný sýr a špenát. Osolíte a opepříte. Nalijete na korpus, ozdobíte semínky a pečete na 180 stupňů asi 35 minut.

Zdroj: smakoun.eu

A jak si připravujete špenát vy? Vyzkoušíte některý z těchto receptů?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook