Geloren - kloubní výživa pro psy

2 vegetariánské recepty, které si zamiluje každý

18.1.2017
Foto: rohlik.cz

Pokud patříte k milovníkům masa a chutné jídlo bez masa si nedovedete představit, rozhodně byste měli vyzkoušet tyto recepty. Je víc než pravděpodobné, že po jejich ochutnání změníte názor. Plněné papriky s quinoou vás překvapí svou lehkou stravitelností a výbornou chutí. Pečené žampiony s čočkou a quinoou pak uspokojí i toho největšího gurmána.

Plněné papriky s quinoou

Potřebujete:

3 velké papriky

70 g červené nebo černé quinoi

30 g bílé quinoi

50 g sojového granulátu

cibuli a stroužek česneku

lžičku kmínu, lžíci sojové omáčky

půl lžíce rýžového octa

pepř a chilli dle chuti

olivový olej

Postup:

Quinou několikrát propláchněte, zalijte 250 ml vody a v zakrytém hrnci přiveďte k varu. Ihned stáhněte na nejmenší plamen a nechte 15 minut odstát, dokud není quinoa hotová. Sojové vločky na půl hodinky namočte do studené vody, poté slijte a dejte vařit, a to zhruba na deset minut. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte česnek s římským kmínem, nechte zavonět a spolu se sójou vmíchejte do hotové quinoi. Dochuťte sojovou omáčkou, rýžovým octem, pepřem a chilli. Papriky očistěte a naplňte připravenou směsí, pomažte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C.

https://recepty.rohlik.cz/2225-plnene-papriky-s-quinoou

Pečené žampiony s červenou čočkou a quinoou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

5 velkých žampionů

20 g quinoi

1 šalotku

50 ml kokosového mléka

50 g červené čočky

1 cm strouhaného zázvoru a lžíci oleje

špetku římského kmínu, 5 kuliček pepře a špetku kurkumy a sůl

Postup:

Dejte vařit quinou. Troubu předehřejte na 200 °C. Od klobouků žampionů oddělte nohy. Klobouky vydlabejte lžičkou a získanou hmotu ponechte stranou. Římský kmín, nové koření a pepř rozdrťte v hmoždíři. Do rendlíku nalijte olej a zpěňte na něm šalotku. Přidejte nadrcené koření, zázvor a minutu míchejte. Přidejte vyškrábanou hmotu ze žampionů, kurkumu a chilli. Lehce osolte a asi minutu opékejte. Přisypte čočku a zalijte 150 ml vody. Za občasného míchání nechte vyvařit vodu. Přilijte kokosové mléko a dále míchejte. Vařte celkem asi 15 minut, dokud čočka nezměkne. Po uvaření smíchejte s quinoou. Žampiony lehce pomažte olejem a dejte na pět minut předpéct. Poté je naplňte směsí a pečte dalších zhruba pět až deset minut.

https://recepty.rohlik.cz/1775-pecene-zampiony-s-cervenou-cockou-a-quinoou

Zkoušeli jste někdy vegetariánské jídlo? Chutnalo vám?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook