Geloren - kloubní výživa pro psy

2 recepty na netradiční přípravu kachny

9.4.2017
Foto: rohlik.cz

Kachna patří mezi nejoblíbenější slavnostní jídla. Klasickým způsobem přípravy kachny je pečení. Vyzkoušet však můžete také netradiční recepty, kterými mile překvapíte své blízké. Nejednoho gurmána ohromíte kachními prsy na pomerančích a fenyklu a skvělé pochutnání zaručí také pekingská kachna.

Kachní prsa na pomerančích a fenyklu

Potřebujete:

4 kachní prsa s kůží

4 pomeranče

2 fenykly

150 ml bílého vína

4 stroužky česneku

lžíci sádla

sůl a pepř, tymián

Postup:

Kachní prsa očistěte, osolte a opepřete a orestujte z každé strany na sádle, aby se zatáhla. Dejte do pekáčku, podlijte šťávou ze dvou pomerančů, posypte nakrájeným česnekem a posekaným tymiánem. Pečte v zakrytém pekáči v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu a půl. Podlijte vínem a pečte další hodinu. Přidejte pokrájený fenykl a pomeranč nakrájený na plátky, odkryjte a dopečte dalších 10 minut, než kůže na prsou chytí barvu a udělá se křupavá kůrčička.

https://recepty.rohlik.cz/9-kachni-prsa-na-pomerancich-a-fenyklu

Pekingská kachna

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

2 kachní prsa

20 g třtinové melasy

lžíci bramborového škrobu

lžíci sojové omáčky

2 lžíce oleje

lžíci rýžového octa

50 ml rýžového vína

sůl a pepř, kmín a mletý zázvor

Postup:

Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte v misce melasu s rýžovým octem, solí, mletým zázvorem, kmínem a pepřem. Očištěná a osušená kachní prsa marinujte 15 minut a potom je nechte sušit na vzduchu, aby marináda zaschla. Vrchní kůži nařízněte lehce ostrým nožem šikmo. Předehřejte si troubu na 180 °C. Mezitím si rozpalte olej v pánvi a zprudka na něm osmahněte prsa z obou stran. Maso přendejte do pekáčku a vložte do trouby zapéct na 15 minut dozlatova. Ze zbylé marinády si připravte omáčku: přilijete do ní rýžové víno, sojovou omáčku a lžíci bramborového škrobu. Omáčku v pánvi chvíli prohřejte, aby zhoustla. Hotová kachní prsa nařezejte nožem na tenké plátky. Podávejte s omáčkou a pokrájenou zeleninou nebo rýží.

https://recepty.rohlik.cz/487-pekingska-kachna

Jak připravujete kachnu vy? Znáte nějaký originální recept?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook