Geloren - kloubní výživa pro psy

2 originální dezerty, kterým neodoláte

5.5.2016
Foto: smakoun.eu

Milujete dezerty, ale chcete si dopřát něco nejen chutného, ale i zdravého? Vyzkoušejte originální dort z červené řepy doplněný brusinkami. Jde o poměrně překvapivou kombinaci, která je netypická nejen svým vzhledem, ale i ojedinělou chutí. Nebuďte konzervativní a vyzkoušejte něco nového! Pochutnat si můžete také na kokosové roládě s banánem, která vás příjemně osvěží a navíc – zažene chuť na čokoládu!

Dort z červené řepy s brusinkami

Potřebujete:

na korpus:

4 kusy červené řepy

1 banán

1 jablko

1 balení Šmakoun brusinka

70 g kukuřičné mouky

30 g ovesných vloček

50 g holandského kakaa

2 lžíce medu

2 bílky vyšlehané do sněhu

půl hrsti sušených brusinek

půl lžičky jedné sody

lžičku prášku do perníku nebo do pečiva

na krém:

400 g tvarohu

hrst jahod

půl hrsti sušených brusinek

půl lžičky růžového potravinářského barviva

3 plátky želatiny nebo agar

Postup:

Troubu si předehřejte na 180 °C. Nejdříve rozmixujte červenou řepu, poté jablko, Šmakoun brusinku. Banán rozmačkejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Poté přidejte kukuřičnou mouku, ovesné vločky, holandské kakao, brusinky, med, jedlou sodu, prášek do perníku a nakonec sníh z bílků. Vše nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte zhruba 60 minut. Po upečení nechte vychladnout a připravte si krém.

Jahody rozmixujte a smíchejte s tvarohem a brusinkami. Želatinu nebo agar připravte dle návodu a smíchejte s krémem, který nalijete na upečený dort. Nechte minimálně 3 hodiny vychladit.

Kokosová roláda se smetanou a banánem

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

6 vajec

9 polévkových lžic mletých vlašských ořechů

2 lžičky kypřicího prášku

3 polévkové lžíce karobu

50 g kokosového cukru

1 banán

1/2 kokosové smetany

100 g přírodního Šmakouna

vlašské ořechy na ozdobení

Postup:

Troubu rozehřejte na 150 °C a mezitím si připravte těsto na roládu. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, žloutky utřete s cukrem, postupně přidejte karob, mleté vlašské ořechy, kypřicí prášek a nakonec vmíchejte ručně vyšlehané bílky. Připravené těsto nalijte na pečicí papír a dejte péct. Piškot je hotový během 10 minut. Jakmile je korpus upečený, nechte krátce zchladnout a hned plňte. Celou plochu piškotu potřeme krémem. Přírodního Šmakouna smíchejte s kokosovou smetanou a rozmačkaným banánem. Roládu stočte a dejte vychladit do lednice.

Zdroj – www.smakoun.eu

Lákají vás tyto neobvyklé dezerty? Pokud se pustíte do pečení, pochlubte se nám pak fotografiemi svých výtvorů.

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook