Geloren - kloubní výživa pro psy

2 neobvyklé rybí speciality

21.10.2016
Foto: alpro.com/cz

Nebojte se na podzim servírovat chutné pokrmy z ryb. Ryby obsahují bílkoviny, velké množství vitamínů, jód a také omega 3 mastné kyseliny. V chladném počasí všechny tyto prospěšné látky oceníte. Vyzkoušejte rybí lívanečky nebo domácí rybí prsty.

Lívanečky s chutí severu

Potřebujete:

200 g uzeného lososa

100 g pohankové mouky

75 g pšeničné mouky

2 vejce

lžičku prášku do pečiva a lžíci oleje

250 ml ovesného nápoje Alpro

6 lžic rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé

4 lžíce kaviáru a čerstvý kopr

Postup:

Vejce vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Přilijte ovesný nápoj Alpro a vypracujte hladké těsto. Přidejte lžíci oleje. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opečte lívanečky po obou stranách dozlatova. Lívanečky zdobte uzeným lososem, alternativou jogurtu Alpro, kaviárem a snítkou čerstvého kopru.

Rybí prsty s bramborovo-špenátovou kaší

Potřebujete:

Foto: alpro.com/cz

Foto: alpro.com/cz

400 g filetů tresky

hladkou mouku

2 vejce

120 g kukuřičných lupínků

20 g strouhaného parmezánu

citron a stroužek česneku

snítku tymiánu a lžičku mleté papriky

na kaši:

1 kg brambor

200 g listového špenátu

250 ml Alpro Soya Cuisine

2 lžičky strouhaného křenu

sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup:

Rybí filety nakrájejte na stejné kousky, pokapte citrónovou šťávu a lehce osolte a opepřete. Mouku smíchejte se strouhaným parmezánem, čerstvě mletým pepřem a mletou paprikou. Rybí kousky obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v rozdrobených kukuřičných lupíncích. Do pánve nalijte trochu olivového oleje a přidejte česnek a tymián. Jakmile začne česnek syčet, vložte do pánve rybí prsty a smažte je dozlatova. Podávejte s bramborovo-špenátovou kaší.

Kaši si připravíte následovně: Brambory uvaříte doměkka v osolené vodě. Z brambor, sójové alternativy smetany na vaření Alpro Soya Cuisine a strouhaného křenu umícháte bramborovou kaši. Rozmixujte omyté a okapané špenátové listy a vmíchejte do kaše. Dochuťte muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem a solí.

Jak se vám líbí tyto originální rybí recepty? Pokud je vyzkoušíte, napište nám, jak vám chutnalo.

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook